HTML

utazas-koncertek-zene és megint csak utazás

Ebben a blogban utiélményeket olvashatsz. Különböző városokról tudhatsz meg bővebb információt. Hová érdemes menni, milyen tömegközlekedést éri meg használni? Mi mennyibe kerül? Melyik múzeumba juthatsz be olcsón vagy a sort kikerülve? A világ 1000 csodáinak történetéről ,keletkezéseiről,hozzájuk fűződő mondákról olvashatsz írásokat.Esetleg egy-egy nagyon jó koncertről írok majd vagy a mindennapokról... Persze mindenkitől kérek egy kis türelmet, mert egyelőre egyedül szerkesztem a blogot- és elég sok időbe telik egy-egy poszt megírása.

Friss topikok

www.lokoszt.blog.hu

Frankfurt HHN- messze Frankfurttól

2009.12.11. 09:00 doki.zsuzsa

A fapadosoknál Frankfurt néven jegyzik Hahn repterét, mely annyira Frankfurt, mint amennyire Szolnok Budapest.

 

Frankfurt Hahn repülőterét legegyszerűbben menetrendszerinti buszjáratokkal lehet megközelíteni. A buszjáratok Frankfurtból, Mainzból, Kölnből, Karlsruheből, Heidelbergből, Mannheimból, Ludwigshafenből, Wormsból közlekednek. A frankfurti buszokról további információ és részletes menetrend a Bohr-Omnibusse website-on található.


Frankfurtból menetrendszerinti buszjáratok közlekednek a repülőtérre. Az egyirányú felnőtt jegy €11, gyerekjegy (7 éves korig) €5.50. A retúrjegy €16.00-ba kerül. A retúrjegyet mindkét irányban a vásárlást követő 24 órán belül kell felhasználni. A menetidő 105 perc. A busz Frankfurtban a Mannheimer és Stuttgarter strasse sarkán található vonatállomás déli oldaláról indul További buszjáratok is indulnak Karlsruhe-ba, Heidelbergbe, Mannheimbe, Ludwigshafenbe, Wormsba a repülőtérről. A kölni főpályaudvarra napi buszjárat közlekedik.

Több fapados légitársaság (Belavia, Iceland Express,Ryanair, Wizzair és a Vladivostok Air) gépei szállnak itt le. Budapestről a Ryanair (sajnos már csak) heti 2 járatot inditott (2009 jan 18.-án törölve a desztináció) e repülőtérre,de HHN-ról 49 desztináció közül választhatunk úticélt. A Wizzair-rel csak Krakkóba utazhatunk innen.


Maga a repülőtér közepes nagyságú, A és B indulási és érkezési kapuk vannak. Az A indulási oldal a nagyobb, 1-7 sorszámú kapuk ott találhatóak,, van pár kisebb és egy nagyobb dutye free és egy kisebb étterem. A B kapunál lévő várakozó helyiség sokkal kisebb, ott vannak 8-12-ig számozott kapuk és egy étterem. Mindez egy nagyon kicsi helyen összezsúfolva.
Megérkezésünkkor lehetőségünk van a transzfer buszokra jegyet vásárolni az épületen belül,mind a Terravision,mind a Bohr buszaira. Ha odabent nagy a sor, kint is megvehetjük a jegyünket egy kis bódéban  az utóbbi társaság járataira.
A Bohr buszok az A érkezési oldal elől indulnak, a Terravision és a Flibco (Tier-Luxembourg és Metz felé) buszai pedig az épületet elhagyva, jobbra a P5 parkoló melletti buszpályaudvarról (2 perc séta).
Lehetőségünk van autót is bérelni,a terminálon belül vannak az éjfélig nyitva tartó  Avis, Hertz, Budget, Europcar pultjai.
A földszinten található a valutaváltó, a turistainformáció, kis ajándéküzletek, egy élelmiszerbolt, 4-5 db reggel 4:00-től este 22:00-24:00-ig  nyitva tartó  kajálda, 2-szer 2 db wc, pelenkázó (zuhanyzó nincs),nyilvános (kártyás) telefonok, ATM automaták. Az emeleten egy internet kávézó, két étterem, wc és a kilátóterasz található. A felső emeletet lezárják éjszakára, úgyhogy ott nem lehet eltölteni az éjszakát. Itt jegyzem meg, hogy a HHN reptér a 7 minden napján 24 órán keresztül nyitva tart. Aki a repülőtéren szeretné tölteni az éjszakát, az készüljön fel rá, hogy összesen kb 50 szék van, és ha azok mind foglaltak, nem marad más,mint a csupasz föld. A felső emeleten egyedtlen egy szék sincs, de ott nem is lehet éjszakázni,mivel éjfél felé az éttermesek egy fémrolóval lezárják nyitásig (hajnali 4ig)
Aki viszont kényelmesebben szeretné eltölteni az éjszakáját: kilépve az épületből egy hatalmas B&B szálló található az út másik oldalán a 9 emeletes parkolóház mellett, 46€ a single, 54€ a duplaszoba ára, 3-4 ágyas szoba 66€, a 8 ágyas szoba ára 70€ (2008 októberi adat).

Ha valaki megéhezik és nem akar nagyon sokat költeni a repülőtéren található éttermekben, akkor az bátran sétáljon ki az épületből, ahol van egy pizzás és egy amerikai hot-dog-os kocsi.

1 komment · 1 trackback

Címkék: frankfurt ryanair wizzair hhn

A bejegyzés trackback címe:

https://varosok.blog.hu/api/trackback/id/tr471587643

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Frankfurt HHN- messze Frankfurttól 2009.12.11. 09:40:38

… … , Wormsba a repülőtérről. A kölni főpályaudvarra napi buszjárat közlekedik. Több fapados légitársaság (Belavia, Iceland Express,Ryanair, Wizzair és a Vladivostok Air) gépei szállnak itt le. Budapestről a Ryanair (sajnos már csak) heti 2...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doki.zsuzsa 2010.03.15. 14:55:21

igen, 15€-ért naponta több járat megy Kölnbe
14,30€-ért Koblenzbe- de 5 embernek már olcsóbban jön ki,ha Koblenzbe mennek és vesznek egy DB-s jegyet 28€-ért- az jó a 610-es reptéri buszra Koblenzig és vissza aznap
süti beállítások módosítása