HTML

utazas-koncertek-zene és megint csak utazás

Ebben a blogban utiélményeket olvashatsz. Különböző városokról tudhatsz meg bővebb információt. Hová érdemes menni, milyen tömegközlekedést éri meg használni? Mi mennyibe kerül? Melyik múzeumba juthatsz be olcsón vagy a sort kikerülve? A világ 1000 csodáinak történetéről ,keletkezéseiről,hozzájuk fűződő mondákról olvashatsz írásokat.Esetleg egy-egy nagyon jó koncertről írok majd vagy a mindennapokról... Persze mindenkitől kérek egy kis türelmet, mert egyelőre egyedül szerkesztem a blogot- és elég sok időbe telik egy-egy poszt megírása.

Friss topikok

www.lokoszt.blog.hu

Repülőút-félig busszal

2009.12.10. 09:19 doki.zsuzsa

 2008 november végi rendhagyó repkedés naplója. A kedvezőtlen időjárás miatt az egyik út felét busszal kellett megtenni.
Szereplők:

BTS - Pozsony
HHN- Frankfurt Hahn
DUB - Dublin
STN – London Stansted
ZQW - Saarbrücken, a kakukktojás
és újra
HHN
BTS
és a szerző
 

November 24. hétfő

A 18:18-kor érkező vonatot szakadó eső várta Pozsonyban. Irány a reptér. 19:04-kor már túl is vagyunk a biztonsági ellenőrzésen. Szerencsére 20 óra körül sűrű pelyhekben elkezdett esni a hó, így már nézelődni sem nagyon lehet. 21:08-kor kezdődött a beszállítás, 21:35-kor a steward közli, hogy sokan vannak a légtérben, ezért kb. 15-20 percet késünk az indulással 21:50-kor dörmögő hangon bemutatkozik a pilóta és elmondja,hogy meg kell tisztítani a hótól a repülőgépet, így még mindig várnunk kell 22:27-kor (majdnem egy órás késéssel) elindulunk a kifutópálya felé, 22:31-kor felszállunk. A Load Factor:60% körüli, 1 fiú és 3 lány a cabin crew. Látszik, hogy fáradtak, de azért mosolyognak. Mivel rendesen rázott az út, nem tolták ki a kínálatot, hanem egyesével vették fel a rendeléseket. Útközben a pilóta négyszer próbálta elterelni a figyelmünket a késésről. 23:38-kor landoltunk, sajnos csak integethettünk az amúgy késve induló londoni (STN) gépnek.  Jó éjszakát HHN.

November 25. kedd

Kedden reggel Dublin az irány. Biztonsági, majd útlevél ellenőrzés és egy fél órás késés hozzáadása a napi programhoz. Fél házzal – az ilyenkor megszokott elöl-hátul lezárt széksorokkal - emelkedtünk fel a „frankfurti” betonról. A landolás a vártnál 17 perccel hamarabb történt, köszönet érte Cpt. Szilágyinak. Dublinban egy 6€-ért vásárolt napijeggyel a zsebben hiba nélkül lehet utazgatni.

November 26. szerda

London felé félúton a biztonsági kapu túloldalán lehet kicsit vásárolni, mozgójárdázni. A gépünk egy egyedi festésű madár volt, körülbelül az ülések 60%-án ültek utasok. A fedélzeten három - nem éppen naptár képes lány teljesített szolgálatot. Közel fél órás késés után 9:37-kor értünk földet Londonban. 10:07-kor túl voltunk az újabb biztonsági ellenőrzésen és a frankfurti géphez igyekeztünk. Levetették a cipőt, a fülbevalót és a szemüveget is, sőt két embert le is kapcsoltak a helyi erők. Már induláskor 27 perc késést sikerült begyűjteni, viszont 99%-os volt a töltöttség.

Itt jön be a kakukktojás.

Leszállás után, a terminálban sétálva kezdett tudatosulni, hogy "ez" a HHN "nem az" a HHN :). Persze 2 nap nem alvás után ezen nem is kell csodálkozni. Ez bizony Saarbrücken (ZQW). Van ilyen. Sikerült a szomszédommal átbeszélgetni egy "divertálást" vagyis azt, hogy a Frankfurtban uralkodó rossz időjárási körülmények miatt már menet közben átirányították gépünket egy kitérő repülőtérre. Az ilyenkor szokásos módon kisvártatva meg is érkeztek azok a buszok, melyek az eredeti úti célunkra szállítottak mindenkit. Két óra szerpentines buszozás következett, azért a repülés sokkal jobb :) Este hat előtt érkeztünk meg Hahn-ba, a táblán mindenhol "cancelled" felirat villogott. Szerencsére estére némileg normalizálódott a helyzet, így a gépünk – két másikkal egyetemben -csodával határos módon, késés nélkül vágott neki az utolsó szektornak, BTS felé. A gépen 90%-os volt az LF, a sztyuvik megint fáradtak, a kapitány Szilágyi :)

Negyed órával korábban érkeztünk, végre volt fanfár és taps is. Következett egy pozsonyi éjszaka a „Hotel Terminálban”, majd reggel vonatozás haza.

Szólj hozzá!

Címkék: ryanair hhn low coast

A bejegyzés trackback címe:

https://varosok.blog.hu/api/trackback/id/tr151587637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása