HTML

utazas-koncertek-zene és megint csak utazás

Ebben a blogban utiélményeket olvashatsz. Különböző városokról tudhatsz meg bővebb információt. Hová érdemes menni, milyen tömegközlekedést éri meg használni? Mi mennyibe kerül? Melyik múzeumba juthatsz be olcsón vagy a sort kikerülve? A világ 1000 csodáinak történetéről ,keletkezéseiről,hozzájuk fűződő mondákról olvashatsz írásokat.Esetleg egy-egy nagyon jó koncertről írok majd vagy a mindennapokról... Persze mindenkitől kérek egy kis türelmet, mert egyelőre egyedül szerkesztem a blogot- és elég sok időbe telik egy-egy poszt megírása.

Friss topikok

www.lokoszt.blog.hu

Milánói városnézés

2010.06.28. 12:26 doki.zsuzsa

Az április marokkoi utamat úgy lehetett csak megszervezni,hogy egy napot Bergamoban vagy Milánóban kellett töltenem, a sajnálatosan rossz menetrendnek köszönhetően. Két alternativa volt, vagy a Garda-tó vagy Milánó.Én az utóbbit választottam,majd legközelebb jöhet Sirmione.

Vasárnap este 23 óra körül érkeztem ki Ferihegyre. Mivel Borsodból nincs vonat,ami felérne úgy a fővárosba,hogy kényelmesen el lehessen érni a 6órási gépeket, muszáj voltam a Hotel T1 Terminál szolgáltatását igénybe venni. Aludni amugy sem tudok a reptereken, igy baromira nem zavart sem a takaritógép hangoskodása, sem az a pár néger srác üvöltözése a büfében. És ahogy lenni szokott, 4 óra környékén elkezdtek szállingózni az utasok. A 18 és 19-es check-ines pultnál volt a jegyek átvétele, ahol mindenkinek lemérették a csomagját mind súlyilag,mind méretező által. Nem akartam rögtön átmenni a biztonsági kapun, ezért felmentem az emeletre és azt néztem,hogyan készítik elő a gépeket az utazásokra. Negyed hat körül elérkezettnek láttam az időt arranézve,hogy átloholjak a biztonsági kapun. Kiváncsi voltam,hogy a Túró Rudit ugyan kivetetik-e a csomagomból. Nem tették, így az ebédem biztosítva volt aznapra. A 4-es kapunál volt kiírva a boarding, rengetegen voltunk a kapuk előtt, ülőhely semmi,minden szék foglalt volt,de nem volt szükség arra,hogy leüljek,mert amikor odaértem, már szólitották is az utasokat a beszálláshoz. Itt is elmondták,hogy csak 1 kézipogyó,igy a dutye free-ben vásárolt cuccosokat is be kellett gyömöszölni a táskákba. Volt akinek nehézséget okozott ily korai órán megérteni,hogy a kis retikülnek is a kézipoggyászban a helye- de a boardingos lány azon mondata hatott hogy :nekem mindegy ,Hölgyem, ha kifizet itt rögtön 40€-t ,maradhat a kezében a kis retikül.  Nem siettem nagyon el a dolgot, ezért az utolsók között szálltam fel a második buszra, természetesen az első ajtóhoz álltam. Igy amikor megérkeztünk a kaputól kb 100 méterre álló rózsaszinű géphez,elsőként mentem fel a lépcsőn. Igenám,de baromira nem tudtam hová esett a jegyem, igy félreálltam és meg kellett keresnem , de amikor megtaláltam és megmutattam, még mindig meg volt a szokásos helyem.

cpt. Szilágyi János  , 4 stewardess lány,  LF: ~95% (üres hely alig)

Kicsit mérges voltam Szilágyi kapitányra,mert a személyzet utasitása kivételével egy büdös szót nem szólt aznap reggel. Az út eseménytelen volt, többnyire aludtak vagy kávét fogyasztottak az emberek. 7:13kor simán landoltunk Bergamo repterén.

A tranzitból kijővén leültem a fekete székek egyikére és elköltöttem a reggelimet, ami egy db túrórudeszből állt. Megvártam mig 8kor kinyitott a poggyászmegőrző ,becsengettem a securityhez- azok átvizsgálták a böröndömet,rátettek egy vagon rózsaszin ragasztószalagot- az összes cizárra,nyilásra-, majd igy mentem a poggyászmegőrzőbe, ahol 4€ fejében átvették a csomagot és a srác közölte,hogy 00:30 és 08:00 között nincs poggyászkiadás, vagy előtte vagy után jövök érte. Ezzel nem volt semmi baj. Vaciláltam, melyik társasággal menjek Milánóba, már a repülőn eldöntöttem,hogy oda megyek, mivel Sirmionéban nemrég voltunk egy baráti társasággal. Végülis az Orio Shuttle győzőtt, 14€ból megúsztam az oda-vissza utat. (mivel egyedül voltam, ez volt az olcsóbb, a másik társasággal egy jegy 8,90€-ba kerül, a 3db jegy pedig 17,80€- a Terravision buszai drágák, ők 10€-ért szállitják az utasokat Milánóba) . A buszra sem kellett sokat várni, a kijárattól balra lévő megállóból indult kb. 10 perc múlva.

 

folyt. köv.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varosok.blog.hu/api/trackback/id/tr701958852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.hunter 2010.07.03. 19:12:18

Kedves Zsuzsa!

BGY-n hol van pontosan a csomagmegőrző? Már kerestem, de nem találtam, sőt a reptér honlapján sincs infó. Több napra is ott lehet hagyni a csomagot? A 4€ csomagonként és naponta értendő összeg?
Előre is köszi az infót!

doki.zsuzsa 2010.07.17. 22:24:12

kijössz baloldalon érkezéskor. röügtön ott az ajtó,ahol csengetni kell.. na itt vizsgálják át a csomagodat és ragasztják tele
a csomagmegörző ezzel szemben van, ahol a 3x2 special jegyet lehet venni Milanoba. azoknál kell szólni,hogy csomagot akarsz megőriztetni
a 4€ csomagonként és naponként értendő
süti beállítások módosítása