HTML

utazas-koncertek-zene és megint csak utazás

Ebben a blogban utiélményeket olvashatsz. Különböző városokról tudhatsz meg bővebb információt. Hová érdemes menni, milyen tömegközlekedést éri meg használni? Mi mennyibe kerül? Melyik múzeumba juthatsz be olcsón vagy a sort kikerülve? A világ 1000 csodáinak történetéről ,keletkezéseiről,hozzájuk fűződő mondákról olvashatsz írásokat.Esetleg egy-egy nagyon jó koncertről írok majd vagy a mindennapokról... Persze mindenkitől kérek egy kis türelmet, mert egyelőre egyedül szerkesztem a blogot- és elég sok időbe telik egy-egy poszt megírása.

Friss topikok

www.lokoszt.blog.hu

Miskolc Dixieland Band klub- Miskolc-Ifiház

2010.03.06. 15:21 doki.zsuzsa

Minden hónap második(harmadik?) csütörtök estéjén a Miskolc Dixieland Band zenéjét kedvelő fanatikusok összegyűlnek a Győri kapui Ifiházban azért,hogy részt vegyenek egy fenetikus hangulatú kötetlen koncerten.

A családom több tagja zenél így szinte kötelező a jó koncerteken való részvétel. S miután személy szerint én és a leányzóm kifejezetten szeretjük az MDB-t és a zenét amit játszanak,kihagyhatatlanok ezek a csütörtök esti klubok. Bár,az ehavi  klubot majdnem lekéstem,mert munkámból adódóan éppen Helsinkiből "rohantam" haza. (Pedig éppen a múlt hónapban emlitettem meg az egyik MDB tagnak,hogy szerintem egyáltalán nem "vidéki-barát" az este 8 órai kezdés,mert mire vége a koncertnek az este 22:00-22:20 között van,s mire én hazaérek vidékre... az általában éjfél körül szokott lenni)

Február 25.-én este háromnegyed nyolckor kisebb tömeg gyülekezett az Ifiház halljában arra várva hogy legyen egy jó estéjük. Szerintem senki nem csalódott. A klub maga egy kötetlen koncert ,tele humorral. 20:10-re mindenki a színpadon volt,kivétel a harsonás srác- Dani, aki aztán loholva csak megjelent-(öltöny nadrág,fehér ing,csokornyakkendő). Ránézésre is megállapitható volt,hogy valami más eseményről jöhetett, ami be is igazolódott.A zenekarvezetőtől- Mikitől -meg is tudtuk,hogy mi az "ünnepélybeöltözöttség" oka. Dani a Miskolci Nemzeti Színházból rohant a klubba. Ő ugyanis ott (is) játszik a zenekarban. (ha jól emlékszem aznap a Mosoly országa volt repertoáron a Nemzetiben )Mikor Dani végre készen állt -elkezdődött a zene. Jöttek a jobbnál jobb számok: A Tiger Ragtől kezdve a Sheik Arábiáton át Ray Charles Hallulujah-áig. A hangulat fergeteges volt. Nemcsak a zene,hanem a zenekartagok jobbnál jobb beszólásai,történetei miatt is. Eddig is tudtam,hogy a zenekar tagjai humoros srácok,de csütörtökön különösen elemében volt mindegyik- némelyik olyan volt,mint akinek elgurult a gyógyszere.:-) De ettől igazán klub a klub. A jó hangulat -szerintem- elengedhetetlen.  

A második szám közben Dani odament a bőgős Zsoltihoz valamit mondott neki. Aki nem ért a zenéhez ,az azt gondolhatta hogy valami baki történt és azt beszélik meg.De szó sem volt ilyenről- s mint a szám végén Zsolttól megtudtuk-csak azt kérdezte meg tőle Dani, hogy szerinte megműttesse-e az orrsövényét? Volt nagy derülés. (viszont a londoni horkolásos storyval adósok maradtatok ,fiúk!). Volt amikor a trombitás Imre keresett valamit ami állítólag kiesett a trombitájából,vagy Dani húzogatta a színpadon Zsoltot székestül ,gitározás közben. A nagyon-nagyon jó zenék mellett az egész este tényleg baromi jó hangulatban telt el. A két István játéka (bendzso és zongora)  szuper volt és Gabi a dobok mögött  megmutatta milyen az amikor valaki élvezi amit csinál.Zsolt és Dani elvoltak mint  a befőtt,de mind a kettő páratlan a maga nemében . Miki hangja  mindig elvarázsol, akár a sajátján, akár Louis Armstrong-én énekel.

Mindezek mellett a kedvenc számaim majdnem mindegyikét hallhattam, főleg a New York-nak örültem. Persze hogy volt  ráadás dal  is,  Billy Joel- Root Beer Ragja - az elmaradhatatlan tánccal.

A világért sem hagynám ki egyik klubot sem,sőt mindenkit arra ösztönzök,hogy ha egy hónapban van két felesleges órája és szereti a szvinget,jazzt ,illetve a jó zenét, a szuper hangulatot-nézzen be Miskolcon egy Dixieland klubba,mert megéri.

Köszönjük az estét,az élményt, fiúk !!!

 

Néhány szó a zenekarról:

Miskolc Dixieland Band- 1990-ben alakult.Azóta számos hazai és nemzetközi koncerten,fesztiválon léptek fel. Az együttes 2005. év novemberében megkapta a Miskolci Gyémántok Díjat valamint 2005. év Múzsa Díját 2006 januárjában vehette át. Az együttes 2006 őszén a Borsod -Abaúj -Zemplén Megyei Príma díj "magyar zeneművészet" kategóriájának közöndégdíjasa. A zenekarnak eddig 3 albuma jelet meg- sorrendben:    Looki'n Glass, Hallelujah és a Blue Skies

A zenekat tagjai:

Balla Miklós -zenekarvezető- klarinét

 

 

 

 

 

Várkoly Imre  -trombita- zenetanár,igazgató

 

 

 

 

 

 

 

Négyesi Dániel-harsona- a Miskolci Nemzeti Színház zenekarának tagja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeghő Zsolt- bőgő,bassgitár

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bundzik István-zongora - zenetanár

 

 

 

 

 

 

Gazdus István- bendzsó,gitár

 

 

 

 

 

 

Kacsenyák Gábor- dobok- ének-népzene tanár, jazz-ütős tanszakon tanár

 

 

 

 

 

 

 

 

 következő klub: 2010 április 15

honlap:www.miskolc-dixie.com

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosok.blog.hu/api/trackback/id/tr171794348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása