HTML

utazas-koncertek-zene és megint csak utazás

Ebben a blogban utiélményeket olvashatsz. Különböző városokról tudhatsz meg bővebb információt. Hová érdemes menni, milyen tömegközlekedést éri meg használni? Mi mennyibe kerül? Melyik múzeumba juthatsz be olcsón vagy a sort kikerülve? A világ 1000 csodáinak történetéről ,keletkezéseiről,hozzájuk fűződő mondákról olvashatsz írásokat.Esetleg egy-egy nagyon jó koncertről írok majd vagy a mindennapokról... Persze mindenkitől kérek egy kis türelmet, mert egyelőre egyedül szerkesztem a blogot- és elég sok időbe telik egy-egy poszt megírása.

Friss topikok

www.lokoszt.blog.hu

Francia kupadonto

2011.07.28. 15:00 doki.zsuzsa

Lille – Olympique Marseille francia kupadonto  

 Egy szallovendegtol tudtam meg hogy julius 27.en ,nalunk, Tangerban az uj stadionban rendezik meg a francia kupadontot. Nem kellett sokat gondolkodnom azon hogy menjunk_ e a meccsre. Meglepetesnek szantuk a fiainknak a jegyeket. Miutan nem volt informacionk arra nezve hol szerezhetnenk jegyet a merkozesre, emailt irtam a stadion igazgatojanak, Anasse baratomnak, hogy megtudakoljam tole a jegyarakat es a helyet ahol hozzajuthatunk a jegyekhez. Fel oran belul valaszt kaptam,5,15 es 30 euros jegyek vannak.Utolso mondata az emailnek: hivj fel! 

 

Igy is tettem. Felhivtam. Anasse adott egy idopontot, a meccs elotti napon, keressuk meg a stadionban. Kedden mar nem tudtuk titkolni a fiaink elol hogy hova keszulunk,igy lehetetlenseg volt otthon hagyni a ket focifanatikus kolkot. Kierve a stadionba,a biztonsagiak ismeroskent fogadtak,es egyenes ut vezetett a stadionba. A parkolobol felhivtam Anasset,aki kert egy orat, azt mondta/ menjetek, nezzetek szet a stadionban,csinaljatok azt amit akartok. A ket srac kapva kapott az alkalmon, fel ala maszkaltak a letesitmenyben. A ferjemmel a VIP szektorban vartuk ki az egy orat. A varakozasnak meg is volt az eredmenye, ugyanis 4 db silver szektoros jegyet kaptunk baratilag (ingyen). Meg voltunk illetodve Anasse baratunk kedvessegetol, s tudtam;valahogyan viszonoznom kell majd neki ezt a szivesseget.

Szerda reggel a fiuk izgatottan vartak az estet,nem birtak magukkal. Egy nagyadag sult krumpli utan indultunk el a taxi allomasra, egy oraval a meccs kezdese elott. Eleg nehezen megy a jaras igy benan,de a fiainkert bevallaltam a gyaloglast. Nagyon nehezen kaptunk taxit,s jo dragan ! A fejenkenti 4dirham (100ft.) 10 dh lett. Megertettuk,mivel tudtuk hogy szinte az egesz varos igyekszik kifele a stadionba.Megkezdodott a lassu vonaglas a stadion fele a repterre vezeto uton.Nehezitette utunkat a sok gyalogos,na meg a forgalmat iranyito rendorok. Meggyozodesem,hogy Marokkoban, ahol forgalmi dugot talalunk,van rendor a kozelben. Tobbszor volt alkalmam megfigyelni hogyan csinalnak fennakadast a rendorok az egyebkent normalisan kozlekedo autok koreben. Miutan a taxik egy bizonyos utvonalon kozlekednek, kb. ugy mint Moszkvaban a “marsrutkak” (iranytaxi), igy a legnagyobb banatomra a stadionhoz vezeto utelagazasanal ki kellett szallnunk a taxibol es gyalog kellett megtenni a majdnem 1kmnyi fennmarado utat.

 

A jegyunk a 10es szektorba szolt,tehat nem kellett megkerulni a stadiont.A belepteto kapun hamar atjutottunk,de az kicsit furcsa volt,hogy nem neztek meg a taskainkat a biztonsagiak. Majdnem elajultam amikor meglattam,hova is szol pontosan a jegyunk. A kozepso szintre. Kellett vagy 10 perc mire lekuzottem a 200lepcsofokot. De megerte,mert baromi jo ralatasunk lett az egesz palyara. Alig ultunk par percet,maris jottek ki a csapatok az oltozobol, a helyi musorkozlo egyenkent szolitotta oket. A kezdorugas elott fel perces csendbeni megemlekezes volt a keddi helikopterbaleset aldozatainak emlekere.

Ezutan mar semmi nem allta utjat a kezdesnek, a biro belefujt a sipjaba es elkezdodott a merkozes. Az elso 5 percben a Marseille csapata bombazta a Lille kapujat,de minden loves par centimeterrel elkerulte a kaput. Aztan jott a fordulat, tamadt a Lille, s Balmont betalalt a Marseille kapujaba. Korulottunk eljenzett mindenki, ekkor jottem ra;hogy Lille szurkolok gyurujeben ulunk Marseilles zaszlokkal. A parom is eljenzett,a fiaink szomoru kepet vagtak. A szurkolas heveben a sracok nevetve neveztek apjukat arulonak.  A 23.perc kornyeken leult a merkozes,a szurkolok; igy mi is hullamzassal es tapssal szorakoztattuk magukat.  

Kovetkezett a szunet, az ujabb sipszo utan nem kellett sokat varnunk a Lille kovetkezo goljara, Hazard talalt a haloba. Igy mar ketto gol hatranya volt a Marseille csapatanak; a fiaink egyre szomorubbak lettek. Krisztian haza akart menni, mert a tvben az FCB-FCB meccset, vagyis az Audi kupa dontojet adtak, azt jobban szerette volna latni mint a “bena “ marseilleket. A szepitesre egeszen a 71.percig kellett varni,amikor is Avew par meterrol betalalt a Lille kapujaba. Krisztian fiam rekedtre orditotta magat.De nem sokaig tarthatott az oromunk,mert a kozepkezdes utan Sow ujabb golt lott a Marseille-nek.Negyedoraval a merkozes vege elott 3-1 volt az eredmeny,senki nem gondolta volna;hogy micsoda veghajraban lesz reszunk. Vegigneztem a stadionon, rengeteg ember elindult haza. A musorkozlo elmondta,hogy 33467 ember tartozkodik a stadionban ( a potyazokon kivul) .

Ekkor 10perces ide-oda labdazgatas folyt a ket csapat kozott,de egyik sem akart tamadni. Megertettem a Lillet,hiszen vezettek ket gollal,a Marseille viszont mintha beletorodott volna az eredmenybe. Egeszen a 86.percig nem tortent semmi,ekkor ugyanis a Marseille-I Morel szepitett, igy mar csak egy golt kellett ledolgozniuk a hosszabbitas kiharcolasaig. Es mit ad Isten (akarom mondani Allah),egy perccel a Morel gol utan Remy kiegyenlitett. Fergeteges hangulat vette kezdetet a stadionban. Sippal dobbal nadi hegeduvel probalta mindenki buzditani a kedvenceit. A fiuknak olyannyira sikerult, hogy a Marseille buntetohoz jutott,s maris naluk volt az elony. Mar a 91.percben jartunk es azt vartuk,hogy a biro veget vessen a merkozesnek,de a Lille ismet megrazta magat Basa altal es igy ismet dontetlenre alltak a csapatok. Kezdtem ugy erezni magam,hogy a biro addig le nem fogja fujni a meccset amig az OM megint be nem talal,s nekem let igazam,ujabb 11es buntetohoz juttatta a biro a Marseillet. A Lille csapata korbefogta a birot, majdnem meglincseltek ot. A kapus nem akar beallni vedeni,csakugy mint a 86os mexikoi VB-n szegeny Diszt Laci az oroszok elleni meccsen,ahol sikerul 6-0 s vereseget szenvendnunk. Szoval a 95.percben ujabb buntetohoz jutott az OM,es kovetkezett a harmadik Avew gol, majd a merkozes veget jelzo harmas sipszo. A Lillenek atadtak a bronz kupat,ok 1 percen belul elhagytak a jatekteret. Teljes szivembol megertettem oket es egyutt ereztem veluk. Nagyon bunda szaga volt az egesz meccsnek. A Marseille kicsit unnepeltette magat a kozonseggel,majd ok is levonultak a palyarol. Mi meg ottmaradtunk egy kicsit a lelaton,elveztuk a hangulatot.A focipalya megtelt zoldmellenyes biztonsagiakkal. Fentrol ugy neztek ki mint valami mehecske raj.  ; Utolsokkent hagytuk el a stadiont,es kezdetet vette a 33 ezer ember versenye a taxikert.Kerek masfel orat harcoltunk egy taxiert,de sikerult!!! Hazafel benyomtunk meg egy egy gyumolcsturmixot,majd joleso erzessel zuhantunk az agyba hajnali kettokor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varosok.blog.hu/api/trackback/id/tr323107255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása