HTML

utazas-koncertek-zene és megint csak utazás

Ebben a blogban utiélményeket olvashatsz. Különböző városokról tudhatsz meg bővebb információt. Hová érdemes menni, milyen tömegközlekedést éri meg használni? Mi mennyibe kerül? Melyik múzeumba juthatsz be olcsón vagy a sort kikerülve? A világ 1000 csodáinak történetéről ,keletkezéseiről,hozzájuk fűződő mondákról olvashatsz írásokat.Esetleg egy-egy nagyon jó koncertről írok majd vagy a mindennapokról... Persze mindenkitől kérek egy kis türelmet, mert egyelőre egyedül szerkesztem a blogot- és elég sok időbe telik egy-egy poszt megírása.

Friss topikok

www.lokoszt.blog.hu

Elso atrocitas a helyi rendorseggel Marokkoban

2011.07.02. 16:38 doki.zsuzsa

 Elore elnezest kerek az ekezet nelkuli irasert, majd ha otthon leszek, atirom.

Az elozmenyek:

hosszas marokkoi tarozkodasra rendezkedtunk be itt; Marokkoban, illetve hogy pontos legyek; a nyarat akarjuk itt tolteni. Miutan alberletet meg nem talaltunk; abban a panzioban lakunk; ahol a ferjem recepcios. A Penzion Hollanderol van szo. Jelenleg itt tobb projekten dolgozom; a legfontosabb a megujulo energiarol es projekteirol megtudni mindent, felkutatni az uzleti partnereket, illetve egy nagy segelykoncert es futball kupa megszervezese, aminek a bevetelebol arvahazat, iskolat; egeszsegugyi kozpontot epiteni.

Szoval eljuk a kis eletunket itt; Tangerban. nem regen hozzank kerult a ceg autoja, amit hosszas alkudozas utan a panzio parkolojaban helyeztunk el.A tulaj eloszor azt mindta ingyen leeht itt az auto;majd masnap 120 eurot kert helyi beklavaban ) by: Szerbin Judit kollegina). Ez kicsit soknak tunt; es masnap nagyon jo hangulatomban leultem az oreg tulajdonossal megbeszelni azt, hogy egyaltalan nem melto egy hires uzletembernek hatsofelt csinalnia a szajabol. Vegul gyoztem, es hagyta az egeszet a francba.

Valamelyik nap hajnalban szolt a ferjem hogy alljak ki a parkolobol,mert a teton dolgozni fognak, este pedig butorok szallitasa lesz,de nekem szol eloszor, hogy a panzio elott tudjak megallni,hogy valamelyest ralassunk a kocsira.

Mondqnom sem kell;hogy Murphy kozbe szolt, a kocsi nem indult. Kiirta: nincs toltes. Na persze hogy egy vendeg sem volt ebren, igy helyi segitseget kertunk; pontosabban a kozeli szervizbol jottek segiteni. A pasas elmondta; hogy aksit kell feltolteni;mert nem jo a savszint -vagy mi a szosszenet- miutan beindult a kocsi, kijelezte;hogy meleg a viz hofok es hogy az olajszint is keves. na; nekikezdett ezen problemak elharitasahoz. En  meg ragtam a kormom; mennyibe is fog ez nekem kerulni. A pasap kozben ecsetelte; hogy meg vagy 2-300 km ilyen hofoku vizzel es felrobbant volna a motor. Hozott esztilallt vizet, specialis hutovizet, toltott olajat, akkumulatort, es a vegen kert 35 eurot plusz 5 eurot a cuccokra. Olcson megusztam? nem tudom, de a lenyeg az volt;hogy ki tudjak allni a parkolobol meg azelott; mielott egy tetorol lehullo tegla ossze nem tori a kocsit.

Delelott 9kor en voltam az elso aki elhagyta a parkolot,es kialltam a szallo melletti utszakaszra. Orultem; ugyanis a folyamatos rongalasok miatt, reggel 9 es este 9 kozott egy pasas folyamatosan cirkalt a kocsik kozott, vigyazva az epsegukre. Neha unalmaban le is torolgette oket.Este fel 9 korul megerkeztek a butorszallitok,mi meg elindultunk anyosomekhoz vacsira. Alotort bennem a bajsejtelem, de nem tudtam visszaallni a parkoloba.mert két nagy monstrum allt ott; amibol ki es bepakolasztak. Mielott elmentunk; kertem a portas kollegat; hogy tartsa fent nekem a helyemet. Ket es fel ora mulva ertunk vissza, fogtam magam es tolattam befele a helyunkre, amikor arra lettem figyelmes; hogy parom boszen integet nekem elolrol. O segitett belavirozni a tobbi kocsi kozott.

A tortenet: 

A kocsibol azt lattam;hogy a ferjem kiszalad az utcara es keres valamit.

-Mit csinalsz?-kialtottam az autobol

-A kocsirol hianyzik a matrica-kiabalta

-MIICSODAAAA??? -ugrottam ki az autobol. Es tenyleg hianyzott a rendszamtabla.Latszott hogy kettot kicsavaroztak; a felso kettorol meg leteptek a rendszamot. De ki a francnak kell egy darab rendszamtabla? Mit kezd vele?

A panzioban lakik egy munkanelkuli kukazo srac, aki hetente egyszer lemossa a kocsit 2 euroert   ) en is le tudnam,de neki ez a penz a letfentartasahoz kell), a ferjem megkerte ot; legyen szives, nezzen mar szet a konyezo kukakban, nem dobta-e valaki szorakozasbol bele valamelyik kukaba a rendszamot.

Mi meg elrohantunk a helyi yardra,bejelenteni az esetet.Ugy akartak elzavarni minket onnan mint a sicc;mivel masnap valasztasok voltak.Na de aki ismer engem az tudja; ilyen konnyen engem nem lehet lerazni.addig beszeltem a manusznak amig beadta aderekat es amig nem keszitett egy papirt arrol;hogy itt voltunk; es bejelentettuk a rendszam eltuneset. Muszaj voltam bejelenteni; mert mi van ha ezzel a  rendszammal felszerelt kocsival valaki kirabol ejszaka egy bankot;vagy marihuanat szallit valahova?

Mindenesetre masfel oran at vettek fel az adatokat es a vallomast.Hajnal kettokor kaptunk egy papirt, hogy azzal masnap jojjunk be ide.De gyalog,mert ha csak egy rendszam is hianyzik az autorol; az az auto nem kozlekedhet Marokko utcain.

Reggel 8kor felkeltunk , 10re pedig ott voltunk a 2 kmre levo rendorsegen es vartunk sorunkra.

Fel 12 fele sorra kerultuink; ahol elmondtak; nem ide kell jonni, hanem a masik rendorsegre;,mert korzetileg nem ide tartozik a Panzio elotti ut. Gyorsan elmorzsoltam fogaim kozt egy kis karomkodast, es elindultunk gyalog a 3 kmre levo masik kapitanysagra, ahol az ugyeleti helyisegben nem tartozkodott senki. Az emeleten fogadtak; ahol ismet elmondtak; nem ide kell jonni,hanem a kikoto melletti kapitanysagra. kezdtem duhos lenni.

Nem volt mit tenni, legyalogoltunk 43fokban a kikotohoz.2 es fel km.Sehol nem volt senki. De n em ez dobbentett meg igazan, hanem a hely. ez: 

 

 

 gMint a kozepkorban. mallo falak; por; mocsok mindenhol.Itt kozolte a pacak; hogy huzzunk vissza a heghyre a kocsiert,mert latni szeretne es fenykepet kell rola kesziteni. A ferjem mondta neki;hogy nincs rendszam rajta- erre a pacak-:

-ne aggodj, ha eszrevesz egy rendor az idehoz ugyis. de mielott visszajottok, menj el szavazni- ezzel visszament valamit majszolni. Ekkor mar delutan ketto volt, ures gyomorral vagtunk neki gyalog a hegynek,majd a legnagyobb varosi forgalmat tulelve bealltam a rendorseg ele. A pasi csinalt par kepet; kozolte; hogy felul leteptek a rendszamot;vagyis valaki kozeledett es siettett a tettes. Az osszes papirunkat leheto leggyorsabban fenymasoljuk le es jojjunk vissza vele. 

Igy tettunk, elmentunk a varosba gyalog es kerestunk egy fenymasolo uzletet, 5 euro volt osszesen.

Ekkor delutan 3 volt,kerek ketto ora alatt kitoltott ket egyforma bejelentolapot- indigo es szamitogep hijan -mindkettot kezzel. ez kb masfel ora volt.

alairas, felettesi alairas,majd elment imadkozni

15 perc utan megjelent es atadta a papirokat; hogy varjunk meg egy masik pasast, aki atkiser minket a nagy rendorkapitanysagra. Neztem az orat, delutan 5 volt.

14 perc mulva meg is jelent a pasi,es rendori felvezetessel atvagtunk a forgalmas varoson.

6ora 23perckor szoltak hozzank eloszor, egy zsembes no kozolte;hogy mi a fenere varunk a titkarsag elott,mar regen letelt a munkaido. Elmondtuk; miert ulunk itt, ujabb varakozas, ujabb imadkozas. Fel 8kor egy pasi asitva kijott egy irodabol es mosolyogva elmondta: jojjunk vissza hetfon a kocsival egyutt es visszament az irodajaba.

Lassan ket napja nem aludtam;nem ettem; beragtam es megemelt hangon kozoltem a pacakkal;hogy en addig innen el nem megyek;amig valaki nem szol a tobbi rendornek hogy keressenek egy magyar rendszamot.

9kor megjelent egy magasabb beosztasu urge;hogy ok;  keressuk a rendszamot. es elment

 

Hetfon folytatodik a tortenet .

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varosok.blog.hu/api/trackback/id/tr203032832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malysz ádám 2011.07.02. 22:00:53

penzion hollander... ha ez = hotel hollanda ahonnan igen gyors sétával le lehet menni a Grand Soccóra akkor megszálltam ott 5 éve négy éjszakára. most elkezdtem gondolkodni melyik recepciós lehet a férjed, kettőre is jól emlékszem, egyikükkel sokat beszélgettem. bár azóta nyílván változtak a recepciósok is.
a panziót amúgy szerettem mert nyugodt helyen van, ennek ellenére elég közel mindenhez ami fontos.

doki.zsuzsa 2011.07.03. 12:22:30

Penzion -Hotel- Holland- ez a hivatalos neve
5 eve a ferjem meg nem dolgozott itt
de Ahmed, a masik portas igen
a panziot lehet szeretni es lehet utalni
a kedv es a hulye vendegektol fugg :)
süti beállítások módosítása