HTML

utazas-koncertek-zene és megint csak utazás

Ebben a blogban utiélményeket olvashatsz. Különböző városokról tudhatsz meg bővebb információt. Hová érdemes menni, milyen tömegközlekedést éri meg használni? Mi mennyibe kerül? Melyik múzeumba juthatsz be olcsón vagy a sort kikerülve? A világ 1000 csodáinak történetéről ,keletkezéseiről,hozzájuk fűződő mondákról olvashatsz írásokat.Esetleg egy-egy nagyon jó koncertről írok majd vagy a mindennapokról... Persze mindenkitől kérek egy kis türelmet, mert egyelőre egyedül szerkesztem a blogot- és elég sok időbe telik egy-egy poszt megírása.

Friss topikok

www.lokoszt.blog.hu

Messze van-e a pozsonyi reptér?

2009.12.14. 09:00 doki.zsuzsa

Messze van e a pozsonyi reptér?
 
2008 november 1-től a legolcsóbb fapados társaság,a Ryanair bizonytalan időre elhagyta - a DUB, BRS,PIK és EMA  desztinációk kivételével- Magyarországot,így nagy bánatunkra a környező országok reptereiről induló járatokat is latba kell venni,ha repülni szeretnénk. Egyik lehetséges indulási reptér a pozsonyi M.R.Stefanika,vagyis BTS.
 
Hogyan jussunk el a pozsonyi reptérre, mivel és mennyiért?


Vonattal :
A MÁV Zrt. naponta 5 vonatpárt indit Budapest Keleti pályaudvarról Pozsonyba, ezekről bővebb felvilágosítás az Elvirán találunk.

A jegyárak: Budapest-Párkány-Pozsony 22€ / return:16€
              
A visszauindulás Pozsonyból Budapest Keletibe: 05:53 (mindig késik legalább 15 percet)

Ha valaki a keleti országrészből szeretne Pozsonyba eljutni és vissza ,akkor ajánlom a Miskolc-Kosice-Pozsony-Kosice-Miskolc útvonalat.     Miskolc-Kosice - menettérti jegy ára 6€   Kosice-Bratislava-Kosice- 29€

 

Ha megérkezünk Pozsonyba, irány az épületen kívüli újságos, ahol  jegyet lehet venni a 61-es buszra,de a vasútállomás mellett van jegykiadó automata is. ELőször ki kell választani milyen jegyet akarunk majd utána -mint a nyerőautomatákba- dobálni kell bele a pénzt.. A 61-es busz közlekedik  a vasútállomás és a reptér között. A menetidő a reptérig 25-30 perc (ha nincs dugó).
A 60 perces jegy ára 0,70€, diákoknak 0,35€. (az éjszakai járaton 90 percig érvényes a 0,70€-s jegy. 
Ha a visszafelé utunk is Pozsonyon keresztül történik,  a reptéren  csak a megállóban felállított aprópénzes automatából tudunk jegyet venni, a fent emlitett módon.

Van egyéb low-cost-os megoldás is eljutni Pozsonyba annak,akinek valamilyen kedvezményes jegye van belföldön.

Csak Rajkáig kell eljutni, onnan van 13 órakkor egy nemzetközi gyors ami megáll Pozsonyban, a jegy 1,40€. Vagy a másik lehetőség: átsétálni a zöldhatáron Dunacsúnyba (kb 45 perces séta) és onnan megy közvetlen busz Pozsonyba,ami megáll a Nove Mestonál (Új híd). 90 perces jegy elég kijutni a repülőtérre Dunacsúnyból.

Busszal
Budapestről a pozsonyi reptérre a VOLÁNBUSZ Népligetből induló járatával juthatunk el a legegyszerűbben. Naponta egy járatpár közlekedik: reggel 06:30kor indul és a Mlynske Nivy Autobusz-pályaudvaron áll meg Pozsonyban, ahonnal 15:30-kor indul vissza. A menetidő 3 óra 50 perc. A busz Győrön keresztül közlekedik, 5900 ft a jegy ára, ha a neten vesszük meg, akkor 177 ft-t kedvezményt kapunk a jegy árából.  (Bővebben itt.)
 
Van még egy alternatíva eljutni Pozsonyba: a Student Agency cseh busztársasággal.
2 buszpár közlekedik Budapest és Pozsony között:
- Budapestről a BKV 901-es megállójából (szeptemberben a Fradi stadion mellől indult) 09:15-kor és 16:15-kor
- Pozsonyból a Mlynské Nivy autóbusz pályaudvar 16-os megállójából 10:45-kor és 20:15-kor.
A busz menetideje 3 óra, a jegyár: egyirány 2500 ft, return jegy ára: 4000 ft.
(Bővebben itt. )

A Mlynske Autobusz pályaudvarról a 21-es busszal kell elmenni a Racianske Myto megállóig,leszállás után balra elmenni a kereszteződésig, ott jobbra kb 100 méterre van a 61-es busz megállója.
Határon van a félórás jegy érvényessége. Egyszer volt, hogy jöttek az ellenőrök, és szó nélkül elfogadták a 30 perces jegyet ezen az útszakaszon.

Néha érdemes Pozsonyból indulni vagy Pozsonyba érkezni, mert egy-egy uticél elérése onnan olcsóbb . Vannak olyan városok, amelyek  Pozsonyból közvetlenül  érhető el, míg Budapestről csak több átszállással lehetséges.Nem elhanyagolható tény az sem,hogy míg Budapestről a Ryanair légitársaság 4 desztinációjával van jelen, addig Pozsonyból 20 desztináció elérése lehetséges.

 Lehet azon vitatkozni, hogy kinek mi a jobb, célszerűbb: 2,5 óra alatt eljutni Pozsonyba, vagy Budapestről indulni és esetleg több átszállással eljutni a kivánt uticélhoz. Mindenkinek magának kell eldöntenie.

2 komment

Címkék: ryanair repülőtér pozsony wizzair bts low cost

A bejegyzés trackback címe:

https://varosok.blog.hu/api/trackback/id/tr11587673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tg_mak 2010.02.21. 00:17:28

A StAgency mellett megemlíteném az Orangeways-t is, ha már magyar cég! :) Bár ahogy nézem, a cseh cég €5-ért kínálja épp felnőtt jegyeit.

doki.zsuzsa 2010.02.21. 17:11:30

@tg_mak: a St Agency árai jobbak,viszont az orangeways nyário menetrendje jobb
süti beállítások módosítása